ПАТ «Київенерго» збирається продовжити відключати від енергопостачання ліхтарі на вулицях Києва. Про це у відповіді на офіційний запит Forum'y повідомив перший заступник директора КП «Київміськсвітло» Євген Павлюк.

«Згідно із попередженням про припинення електропостачання від 3 червня 2014 № 030/31/3/907, яке надійшло на нашу адресу від ПАТ «Київенерго», надалі будуть відключені мережі зовнішнього освітлення на вул. Уборевича, Якуба Коласа, Героїв Космосу, проспекті Палладіна, вул. Заболотного 120-156, вул. Газопровідній, Міській, Лісозахисній», - повідомив Павлюк.

За інформацією КП «Київміськсвітло», борг підприємства за спожиту електрику становить 24 892 338,35 гривень за підсумками 2013 року і 14 264 813,41 гривень - з початку 2014-го. При цьому питання фінансування та врегулювання цієї проблеми перебуває виключно в компетенції Київради.

«Для відновлення нормального режиму роботи мереж зовнішнього освітлення необхідно затвердити на пленарному засіданні Київської міської ради рішення «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 4 лютого 2014 № 6/10152 «Про бюджет міста Києва на 2014 рік», згідно з яким збільшити витрати на експлуатацію електромереж зовнішнього освітлення на суму, необхідну для погашення заборгованості з оплати електроенергії, спожитої на зовнішнє освітлення у 2013 році, та на оплату електроенергії, яка буде спожита до кінця 2014 року відповідно до затверджених лімітів енергоспоживання. Також потрібно довести до КП «Київміськсвітло» затверджений обсяг бюджетних асигнувань на оплату електроенергії й забезпечити фактичне бюджетне фінансування цих видатків», - наголосив Павлюк.

Нагадаємо, раніше компанія «Київенерго» попередила про відключення 11-12 червня об'єктів КП «Київміськсвітло», що забезпечують освітлення 8 вулиць столиці.

 

Валентина Дудко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом