Українці чекають від нової влади справедливого покарання винних у подіях на Майдані та корупціонерів, але поки ці надії не виправдовуються. Про це повідомив президент Центру «Політика» Ігор Попов у ході онлайн-трансляції «Inpress-клуб» на тему: «Донбас: війна чи мир?».

«Суспільство чекає справедливості. Минуло чотири місяці після вбивств на Майдані. За чотири місяці можна було вже не те, що розслідувати, можна було покарати винних. Минуло півтора місяця після убивств в Одесі. Якісь натяки, які витоки інформації, однак до цього часу ніхто не покараний», - сказав Попов.

Також він нагадав, що на Майдані лунали звинувачення, «що всі знають, хто у нас краде і хто у нас корупціонери», але досі жоден із них не покараний.

«Мають конкретні справи, показують якісь кімнати відпочинку міністрів колишньої влади і на цьому все закінчується. Де покарання конкретних виконавців, які навіть втекли? Де повернення коштів від доходу держави? Народні депутати побили менеджера телеканалу, де політична оцінка? Оцінки немає», - констатує експерт.

Якщо Київ хоче повернути виборців Донбасу, то, на його думку, потрібна справедливість.

«Якщо ми хочемо отримати південь, який також не голосував за цю владу і на нас спідлоба дивляться, що ж вона покаже, потрібно показувати конкретні результати», - нагадав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46