В Україні середній рівень оснащення побудинковими лічильниками обліку теплової енергії становить 34%. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції на тему: «Нові тарифи: цікава арифметика» сказав екс-міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

«Поки не буде лічильників на будинках, доти не буде енергоефективності, прозорої системи тарифоутворення, інвестицій. І не випадково їх досі немає. Не хочуть, як правило, місцеві органи влади, монополісти в першу чергу. Вони не зацікавлені в обліку», - зазначив він.

За його словами, уряд також не особливо активно порушує сьогодні це питання.

«Не розумію, чому закінчується вже 2014 рік і немає 100%-го обліку. Це не випадково. І я не бачу нічого в риториці уряду про цей облік», - сказав Кучеренко.

Подібним чином, за його словами, ситуація у сфері обліку води в багатоквартирних будинках.

«Якщо ми візьмемо міські багатоквартирні будинки, то тут рівень оснащення побудинковими лічильниками води становить 22%. Тобто, 78% (води - Ред.) нам без лічильників водоканали виставляють за нормативами. Ніколи ми не будемо економити і не дізнаємося справжньої ціни на воду, поки не буде лічильника. Це точно так само не випадково. Повірте, це питання вирішується за рік за наявності політичної волі», - резюмував екс-міністр.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

114