Президент України Петро Порошенко вважає, що звернення російського колеги Володимира Путіна до Ради Федерації про скасування рішення щодо використання збройних сил РФ на території України від 1 березня 2014 року є першим практичним кроком після офіційної підтримки Путіним мирного плану України щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, Президент звернувся до голови Верховної Ради Олександра Турчинова з пропозицією обговорити з головою Ради Федерації Валентиною Матвієнко можливість розгляду цього питання на найближчому засіданні верхньої палати парламенту Росії.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 24 червня, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Володимир Путін запропонував Раді Федерації скасувати постанову про використання Збройних сил РФ на території України.

Постанова РФ від 1 березня давала главі російської держави згоду «на використання Збройних сил РФ на території України до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні». ЇЇ було ухвалено за зверненням президента, «виходячи з інтересів безпеки життя громадян Російської Федерації та особового складу військового контингенту Збройних сил РФ, що дислокується відповідно до міжнародниз договорів на території України (Автономна Республіка Крим), згідно з пунктом «г» ч.1 ст.102 Конституції Російської Федерації».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом