У Харківській області всі пункти пропуску на кордоні з Росією будуть обладнані чотириметровими інженерними ровами.

Про це заявив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута в ході відвідування пункту пропуску «Стрілеча», повідомляє прес-служба ОДА.

«Ми приїхали сюди подивитися, як посилили наш кордон в інженерному сенсі і як переобладнали місцевий пункт пропуску. Ви бачите рів, виритий прямо на кордоні. Він чотириметровий, хоча за нормами він повинен бути двометровим. Ми зробили його ширшим», - зазначив Балута.

За його словами, таким чином будуть переобладнані всі місцеві пункти пропуску на території Харківської області.

У свою чергу начальник Харківського прикордонного загону Олександр Крук розповів, що ситуація на кордоні хоч і напружена, але контрольована. «Є певне накопичення з російського боку збройних сил. На сьогодні кордон посилено охороняється. Особлива увага зараз приділяється заходам інженерного облаштування безпосередньо на лінії державного кордону. Ведемо певну роботу з посилення і зміцнення пунктів пропуску з метою адекватних дій, аж до запровадження кругової оборони», - повідомив Крук.

За його словами, також серйозно посилюються контрольно-режимні заходи, які проводяться у взаємодії з представниками МВС та СБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом