Країни-члени ЄС допоможуть Україні створити спеціальний фонд для розширення зайнятості жителів Донбасу.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Людмила Денисова на конференції «Гідна праця для працівників-мігрантів», що відбулася в Києві за сприяння Міжнародної організації праці, передає «Укрінформ».

«Президент України оголосив мирний план врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, в рамках якого повинна бути розроблена нова програма зі створення та збереження робочих місць у східних регіонах, для реалізації якої низка країн уже погодилася сформувати Фонд розміром у півтора мільярда євро», - сказала Денисова.

Міністр також зазначила, що до фонду будуть залучені і внутрішні резерви.

«Нами також передбачені кошти з бюджету Фонду соціального страхування на випадок безробіття на 2014 рік. Міністерство вже розпочало роботу з підготовки програм зайнятості, які будуть враховувати питання вимушеної міграції, нові робочі місця створюватимуться також для тих громадян, які змушені залишити місця свого постійного проживання», - додала міністр.

За її словами, європейські інтеграційні прагнення українського суспільства вже знайшли своє відображення у спільних ініціативах України та ЄС. «Підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС створює для України нові можливості і налаштовує на поступову адаптацію національного ринку праці до європейських вимог», - сказала міністр, зазначивши, що «на жаль, деякі зовнішні сили не поділяють позиції України щодо європейського вектора розвитку держави».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52