Президент України Петро Порошенко вірить у те, що Росія підтримає його мирний план не тільки на словах, але й на ділі. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, він заявив у ході телефонної розмови з президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм.

«Президент України зазначив, що вірить у те, що Російська Федерація підтримає мирний план не тільки на словах, але й на ділі. Порошенко також не виключив проведення тристоронніх консультацій: Україна-ЄС-Росія на рівні експертів до 27 червня», - йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що Ромпей високо оцінив мирний план Порошенка щодо врегулювання ситуації на сході України. «Сьогодні мирний план України, який Ви запропонували, підтримують не тільки країни-учасниці ЄС, але і весь світ», - підкреслив він.

Порошенко поінформував Ромпея про 29 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків у Донецькій та Луганській областях.

Ромпей висловив стурбованість ситуацією на сході України та поінформував Президента про можливість введення додаткових санкцій стосовно Росії у разі, якщо не буде вжито всіх зусиль для встановлення миру.

Порошенко особливо наголосив на необхідності безумовного виконання таких елементів мирного плану, як створення 10-кілометрової буферної зони, звільнення заручників і встановлення контролю на українсько-російському кордоні по обидва боки для припинення нелегального постачання зброї, техніки, найманців, наркотиків.

Глава держави поінформував Президента Європейської Ради про те, що отримав підтвердження ОБСЄ про спрямування місії спостерігачів на блокпости в Луганській та Донецькій областях. «Ми також пропонуємо, щоб Російська Федерація через місію ОБСЄ спрямувала своїх представників для спостереження», - зазначив він.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко оголосив про припинення вогню в зоні АТО на тиждень - з 20 по 27 червня.

20 червня Порошенко представив свій мирний план врегулювання ситуації в східних регіонах країни, який включає 15 пунктів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом