Німецький 75-річний учений Клаус Самес піддасть себе так званому процесу кріоконсервації, під час якого організм заморожують з метою відновлення згодом його біологічних функцій.

Як повідомила в понеділок німецька газета Bild, професор уже підписав контракт з американською некомерційною організацією «Інститут кріоніки», у сховищах якої його тіло зберігатиметься доти, поки людство не навчиться оживляти «заморожені» клітини.

Передбачається, що тіло Самеса буде охолоджено до мінус 196 градусів. Після того як буде юридично зафіксована смерть мозку, його помістять в ящик з кусковим льодом, і почнуть готувати до транспортування у США. Потім професора доставлять в місто Клінтон-Тауншип (штат Мічиган), де знаходиться штаб-квартира «Інституту кріоніки». Там з його вен буде відкачана кров, її замінять на спеціальний фізрозчин, який затвердіє під час подальшого заморожування в камері з рідким азотом, передає «ИТАР-ТАСС».

«Я не зійшов з розуму», - прокоментував учений своє рішення. Сам він упродовж майже всього життя вивчав геронтологію - науку про старіння, а з 1995 року присвятив себе кріоніці. Саме тому він вважає, що у «заморожування» живих організмів є перспективи. «В цей час технологія кріоконсервації незворотна, однак років через 150 людство, напевно, навчиться розморожувати «законсервовані» клітини», - сподівається він.

Самес уже заплатив 21 тис. євро «Інституту кріоніки». Крім того професор повинен буде заздалегідь залагодити справи з транспортуванням його тіла з Німеччини до США. Це обійдеться вченому ще в 14 тис. євро.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

89