Поновлення справи Володимира Івасюка є політичним трюком. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив політолог Володимир Цибулько.

«Діяльність Махніцького на своєму посту була більш ніж скромною. Прокуратура - це закрите місце. Людині з боку складно ввійти у відносини з групами різного впливу. Було очевидно, що статус виконувача обов'язків перехідний. Він використовував відверто політичний трюк, поновивши справу Володимира Івасюка», - сказав Цибулько.

За його словами, цей крок дозволить партії «Свобода» заробити симпатії свого електорату на заході країни. Експерт зазначив, що Махніцький був «абсолютно партійною людиною й таким і залишився», а його завданням було - не нашкодити партії.

«Серед звільнених Президентом минулого тижня чиновників найяскравішим був Дещиця. Кубів з Майдану відразу перейшов у НБУ, який не передбачає політичних ігор. Цей перехід вилучив його з політичного життя. Набирав обертів саме Дещиця, він встиг налагодити контакти з ключовими політиками», - вважає політолог.

Нагадаємо, Генпрокуратура України скасувала постанову слідчого про закриття кримінальної справи за фактом смерті відомого українського композитора Володимира Івасюка, якого знайшли повішеним у лісі в околицях Львова.

Як повідомляють у відомстві, розслідування причин та обставин смерті Івасюка доручили досвідченим слідчим.

Органи прокуратури в 1979-1980 роках, а також протягом 2009-2012 років проводили досудове слідство у кримінальній справі за фактом смерті Івасюка.

У результаті в листопаді 2012 року справу необґрунтовано, на думку ГПУ, закрили за відсутністю складу злочину.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249