Найслабшим керівником звільнених минулого тижня Президентом чиновників був в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політичний експерт Центру громадських відносин Євген Магда.

«Президент мав повне право змінити ряд чиновників на важливих постах, які входять до його квоти. У парламентсько-президентській республіці, якщо глава держави не робить подібних призначень, вважається, що це прояв слабкості», - сказав Магда.

На думку експерта, найслабшим керівником із трьох звільнених минулого тижня був Махніцький.

«Він не домігся реалізації жодної цілі, за три місяці не розкрито жодної гучної справи. Суспільний запит на розслідування загибелі «Небесної сотні» не був реалізований. Були тільки постійні конфлікти з МВС. Махніцький не зробив нічого, щоб показати, що він відповідає своїй посаді», - зазначив політолог.

Звільнення в.о. міністра закордонних справ Андрія Дещиці експерт не радить пов'язувати з його скандальним виконанням пісні під час протесту під посольством РФ в Україні. «Справа зовсім в іншому. Він відомий кадровий дипломат, але щоб представляти інтереси України в нинішній ситуації, потрібно мати більший досвід, ніж робота послом у Фінляндії. Кандидатура Клімкіна, який працює послом у Німеччині, більше підходить на роль глави МЗС», - вважає він.

Колишнього главу НБУ Степана Кубіва Магда назвав «людиною Яценюка». «Його політична кар'єра тісно пов'язана з Яценюком. Кубів був лідером Львівської облорганізації «Фронту змін». Найбільша боротьба була за призначення глави НБУ. Глава НБУ - це тил уряду. Але главою Центробанку стала людина Президента, а не прем'єр-міністра. Це така форма примусу прем'єра до більш конструктивної позиції щодо Глави держави», - пояснює експерт Центру громадських відносин.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

140