Рада ЄС прийняла рішення, яким дозволила тимчасове застосування положень Угоди про асоціацію вже цієї осені, відразу після ратифікації документа Верховною Радою України.

Відповідне рішення прийнято в Люксембурзі на засіданні Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

«Рада схвалила тимчасове застосування частини Угоди, у зв'язку з тим, що процес ратифікації всіма 28 державами - членами ЄС є тривалим. Це включає в себе положення про вільну торгівлю, тимчасове застосування якої передбачається вже з цієї осені, після ратифікації Верховною Радою України», - йдеться у рішенні, повідомляє «УНІАН».

Крім того, Рада сьогодні завершила технічну підготовку до підписання Україною та Євросоюзом Угоди про асоціацію. Документ буде підписаний в рамках засідання Європейської ради 27 червня Президентом України Петром Порошенком, президентом Ради ЄС Германом Ван Ромпеєм, президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу і всіма главами держав та урядів країн ЄС.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко має намір особисто поставити підпис під економічною частиною Угоди про асоціацію Україна-ЄС 27 червня в Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78