Підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом 27 червня стане належною відповіддю на виклики, які стоять перед Україною. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з верховним представником ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон у Люксембурзі.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, Клімкін поінформував Ештон про мирний план Президента України Петра Порошенка з врегулювання ситуації на сході держави та особливості його імплементації в сучасних умовах.

Також сторони наголосили на важливості завершення підписання Угоди 27 червня, що має стати належною відповіддю на виклики, з якими стикається Україна в контексті забезпечення суверенітету та територіальної цілісності.

Сторони обговорили актуальні проблеми регіональної безпеки, а також торкнулися питань започаткування в Україні Місії ЄС у рамках Спільної політики безпеки та оборони (СПБО).

Міністр висловив подяку за оперативну розробку та прийняття стороною ЄС Концепції щодо врегулювання кризи, яка визначає параметри роботи зазначеної Місії. При цьому він підкреслив особливу зацікавленість української сторони на включення в сферу діяльності Місії питань гарантування безпеки на кордонах.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко має намір особисто поставити підпис під економічною частиною Угоди про асоціацію Україна-ЄС 27 червня в Брюсселі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом