Генеральна прокуратура України завершує досудове розслідування щодо перших трьох співробітників роти спецпризначення «Беркут» МВС України, причетних до розстрілу учасників мирних акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві 18-20 лютого поточного року.

Про це заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема за підсумками Дня відкритих дверей в Головному слідчому управлінні ГПУ, організованого спеціально для родичів загиблих з «Небесної сотні», повідомляє прес-служба ГПУ.

За словами керівника відомства, на початку липня планується ознайомити обвинувачених і потерпілих з матеріалами кримінальних проваджень. Для цього Генеральна прокуратура підготувала десятки томів зі свідченнями та іншими даними слідчих (розшукових) дій, на основі яких у кінцевій редакції було сформульовано підозру у перевищенні влади, скоєнні умисних вбивств і замахів на вбивства за обтяжувальних обставин.

«Встановити істину і притягнути всіх винних у скоєнні злочинів на Майдані залишається нашим головним пріоритетом», - сказав Ярема.

За його словами, на це спрямовані кращі сили Генпрокуратури, відомство максимально відкрите для співпраці з громадськістю.

Ярема зазначив, що згодом обвинувальні акти будуть представлені на розгляд суду, за підсумками якого суд присяжних зможе визначити ступінь провини за масові вбивства на Майдані і покарання - аж до довічного ув'язнення.

Як повідомляв ForUm, 21 березня в. о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що особи снайперів, причетних до масового розстрілу протестувальників на Майдані Незалежності в Києві 20 лютого, встановлені.

З 30 листопада 2013 року по 11 березня 2014 року загинуло більше сотні учасників протистоянь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом