Ті українські чиновники, яких Президент України Петро Порошенко звільнив цього тижня, встигли вистрибнути з парашутами із літака, що падає. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Дмитро Джангіров.

«Поки наш уряд не вичерпав увесь свій ресурс «камікадзе». Літак, що падає, ще летить. Ті, хто вистрибнув з парашутом, ще не камікадзе. Кубів і Махніцький, швидше за все, ще можуть продовжити якусь кар'єру в складі крайніх правих сил. Для них звільнення - це саме той фактор, завдяки якому все для них обійшлося», - сказав Джангіров.

На його думку, у Президента були ґрунтовні причини звільнень в.о. глави МЗС України Андрія Дешиці, в.о. генерального прокурора Олега Махніцького і глави НБУ Степана Кубіва.

«Порошенко нехай і не дуже послідовно, але налаштований на мирне вирішення конфлікту як в цілому з Росією, так і на Донбасі. Одне від іншого невіддільне. Тому потрібен професійний дипломат і парламентер. Коли в складі делегації ОБСЄ зустрілися посол Росії, Порошенко і Клімкін було зрозуміло, що Клімкін стане майбутнім главою МЗС. Його призначення - це сигнал готовності до деескалації конфлікту», - пояснив експерт звільнення Дещиці.

«А Махніцький і Кубів - це люди Коломойського. Ні Порошенко, ні багато українських політиків не зацікавлені у продовженні непропорційно великого впливу на політику глави Дніпропетровської ОДА. Призначити главою НБУ людину Президента - це логічно. Що стосується генерального прокурора, то до професійних здібностей Яреми можуть бути питання. Але він точно буде не гіршим від Махніцького», - вважає експерт.
 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом