Нове керівництво Генеральної прокуратури України має змінити образ відомства й ефективно боротися з корупцією. Про це сказав Президент Петро Порошенко, представляючи керівному складу ГПУ нового главу відомства Віталія Ярему.

«Перше - це кардинальна зміна образу Генеральної прокуратури. За останні роки, замість захисту прав людей, ГПУ проводила операції, які дискредитували державу. Це неприйнятно для мене, як Президента, і для держави, яка обрала для себе європейський напрям», - наводить слова Порошенка прес-служба Глави держави.

Другим важливим завданням він назвав рішучу боротьбу з корупцією.

«Генпрокуратура повинна буде співпрацювати в цьому напрямі спільно з Державним бюро розслідувань, закон про який він найближчим часом внесе на розгляд парламенту», - сказав Порошенко.

«Я чекаю не тільки рішучих дій щодо фігурантів кримінальних справ, але і щоб вони опинилися на лаві підсудних», - підкреслив Президент.

Новопризначений генеральний прокурор зазначив, що зараз у суспільстві довіра до ГПУ становить 0,2%, і висловив переконання у необхідності зміни такого стану справ. «Треба робити висновки і коригувати діяльність», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, сьогодні, 19 червня, Верховна Рада підтримала пропозицію Президента України Петра Порошенка призначити на посаду генпрокурора Віталія Ярему.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50