Колишній перший віце-прем'єр-міністр України, екс-виконувач обов'язків прем'єр-міністра Сергій Арбузов назвав дурістю чергові звинувачення на його адресу. Про це йдеться в заяві Арбузова, поширеній його прес-службою.

«Далеко не вперше мені доводиться висловлювати своє здивування з приводу фантастичних звинувачень чиновників правоохоронних органів на мою адресу, - йдеться в заяві. - 18 червня Генеральна прокуратура України в особі заступника голови відомства Олексія Баганця заявила про виявлення якихось міфічних рахунків, на яких мною, нібито, зберігалися облігації держпозики на астрономічні суми - майже 2 млрд доларів і 1,2 млрд гривень.

За його словами, гроші були вкрадені у держави, а потім виведені в офшори, після чого знову ввезені в країну й інвестовані в державні цінні папери з дисконтом у 9%.

Озвучена схема могла би збити з пантелику найбільш кваліфікованих економістів, але, мабуть, здається цілком логічною автору звинувачення. Мабуть, українська прокуратура представляє собі скарбницю як якесь приміщення за типом вежі-сейфа Скруджа МакДака, де купками складовані «державні гроші»: за наявності ключа заходь і бери собі хоч два мільярди доларів, хоч мільярд гривень».

«Сама сума, звичайно, дивує, - зазначив Арбузов. - Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк цього ж дня заявив, що в офшорних компаніях на рахунках колишніх українських чиновників заблокована сума в 1,34 млрд доларів. Створюється враження, що керівництво Кабінету міністрів і Генеральної прокуратури змагаються в тому, хто намалює більш фантастичну цифру».

За словами екс-першого віце-прем'єра, коментувати подібні звинувачення складно, оскільки важко підібрати слова для спростування дитячої дурості, що звучить з вуст високооплачуваного чиновника».

«Абсолютно очевидно, що висунуті звинувачення не мають нічого спільного зі здоровим глуздом, - йдеться в заяві. - Подібні слова з вуст високопоставленого чиновника не красять прокуратуру європейської держави. Вони лише ставлять під питання мінімальну відповідність її співробітників займаним посадам. Стає незрозумілим, навіщо взагалі країні потрібна така прокуратура. Не дивно, що свої претензії до неї вже висловив новий Президент країни Петро Порошенко. І я дуже радий, що саме в ГПУ продовжиться розпочата ним чистка чиновницьких кабінетів, реалізація якої так вдало стартувала в МЗС і НБУ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом