Апеляційний суд міста Києва переніс розгляд апеляційної скарги екс-генерала МВС Олексія Пукача, якого Печерський суд засудив до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, на 19 червня.

5 червня розгляд справи було перенесено у зв'язку з тим, що на судове засідання не прийшли кілька захисників у цій справі, передає «УНН».

Нагадаємо, 29 січня 2012 р. Печерський районний суд Києва засудив Олексія Пукача до довічного ув'язнення з конфіскацією майна за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Як відомо, журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова та Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений - Олексій Пукач - перебував у розшуку з 2005 року. 21 липня 2009 р. у селі Молочки Чуднівського району Житомирської області Пукача затримали.

Слідством було встановлено, що Пукач скоїв убивство журналіста за вказівкою на той час міністра внутрішніх справ України Юрія Кравченка, який був знайдений мертвим 4 березня 2005 у своєму будинку під Києвом з двома вогнепальними пораненнями в голову.

Напередодні екс-міністр був викликаний на допит у справі про вбивство Гонгадзе. У 2005 році Генпрокуратура визнала загибель Кравченка самогубством і винесла постанову про закриття кримінальної справи.

За версією слідства, в липні 2003 року Пукач, зловживаючи своїм службовим становищем, дав протиправну вказівку підлеглим працівникам міліції знищити офіційні документи, зокрема щодо незаконного зовнішнього спостереження за Гонгадзе, у результаті чого завадив органам досудового слідства у розкритті зазначеного вбивства. Пукач частково визнав свою провину в скоєних злочинах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

50