Президент України Петро Порошенко призначив Ірину Геращенко на посаду уповноваженого Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, знаючи про її категоричність щодо переговорів з Донбасом, заявив у коментарі Forum'у політичний оглядач, перший посол України в Російській Федерації Володимир Крижанівський.

«Те, що уповноваженим призначена жінка, - це добре. Жінка несе в собі миротворчий початок, вона дає життя. Вона - комунікабельна людина і не входить у клінч. Вона давно знає Кличка, Порошенка і починала прес-секретарем Ющенка», - нагадав Крижанівський.

Перший посол зазначив, що в політиці повинні з'являтися нові обличчя.

«Вона чудово знає російську мову, хоча й україномовна. Коли я поїхав послом у Москву, то вивчав мову на ходу. Але головне зараз не мова, а рішучість і вміння йти на компроміс», - вважає він.

На уточнююче запитання, чи не виникнуть проблеми пов'язані з тим, що Геращенко неодноразово висловлювалася проти переговорів з Донбасом, Крижанівський відповів: «Хто її призначав? Порошенко? Отже, він прийняв це рішення свідомо і довірив їй займатися цим питанням. Якщо вона погодилася на цю посаду, значить повинна робити те, що їй скаже Президент. Можливо, її змусили змінити точку зору».

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом