У «Газпромі» заявляють, що вибух на газопроводі «Уренгой - Помари - Ужгород» у Полтавській області стався через старіння газотранспортної системи України. Про це сьогодні на прес-конференції в Москві сказав заступник голови «Газпрому» Валерій Маркелов.

«Я хочу сказати, що ГТС і наша (російська), і України створювалася як єдина система газопостачання тоді ще СРСР. «Уренгой - Помари - Ужгород» будувався в 80-ті роки. Ми вкладали значні кошти в капітальний ремонт і реконструкцію нашої системи, що не можна сказати про українську систему», - зазначив Маркелов, повідомляє «УНІАН».

«Труба старіє і, звичайно, в якийсь час відбуваються розриви... Це не єдина аварія на ГТС України. Думаю, що вони ще будуть, оскільки систему потрібно підтримувати в нормальному стані. Ми думаємо, що старіння трубопроводу є неминучим», - додав він.

При цьому Маркелов зазначив, що російська сторона не бере участі в розслідуванні аварії на газопроводі «Уренгой - Помари - Ужгород».

Нагадаємо, 17 червня близько 14.00 стався вибух на газопроводі «Уренгой - Помари - Ужгород», яким здійснюється транзит російського газу в Європу.

Ключова версія причин вибуху на газопроводі - теракт. Слідче управління МВС відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 292 Кримінального кодексу України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

103