Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам утриматися від поїздок до Пакистану та на Шрі-Ланку. Про це повідомляє Департамент інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

«Враховуючи, що терористичні акти, за інформацією компетентних органів Ісламської Республіки Пакистан, можуть бути здійснені в місцях масового скупчення людей, зокрема торговельних закладах, громадянам України, які вже перебувають на території Пакистану, настійно рекомендується уникати зазначених місць», - сказано в повідомленні.

У МЗС також додали, що в разі гострої необхідності виїзду в інші регіони Пакистану, рекомендується з'ясувати можливості сторони, яка приймає, щодо гарантування належних заходів безпеки.

Крім того, у зв'язку з безладами і спалахами насильства проти представників мусульманської спільноти на території Шрі-Ланки, МЗС настійно рекомендує українцям, які планують візити до цієї країни, за можливості утриматися найближчим часом від відвідування міст Алутгама і Берувела, де розташована низка туристичних комплексів.

Українцям, які вже перебувають на території Шрі-Ланки, рекомендується уникати місць масового скупчення людей і районів компактного проживання мусульман у цій країні, не брати участь у акціях протесту та демонстраціях, не здійснювати несанкціоновану фото- і відеозйомку, а також не починати суперечки з місцевим населенням.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом