Чинний український уряд не представляє нового Президента, а члени Кабміну, в тому числі, переговорники, вже займаються піаром, їх цікавлять очікувані вибори у Верховну Раду восени 2014 року. Таку думку висловив економіст Олександр Охріменко, пише російський «Комерсант».

За словами експерта, «з цієї причини вони більше говорять не про економіку, а про піар».

«Вони намагаються показати себе супервигідними патріотами, - зазначив він. - І з цієї причини їм дійсно складно вести переговори. Є навіть така думка, що вони спеціально це роблять, розуміючи, що йдуть, і хочуть новому Президенту України залишити дуже велику проблему. Це політична гра».

Охріменко зазначив, що офіційна позиція влади досить стандартна: «Ми хочемо низьку ціну, і все».

«Тут позиція практично не змінюється: «Ми хочемо низьку ціну. Буде низька ціна - ми будемо платити», - сказав він.

Говорячи про те, як Україна вирішуватиме газові проблеми взимку, якщо не вдасться залагодити конфлікт з «Газпромом», Охріменко зазначив: «Чинна влада сподівається, що це буде головний біль Президента. Вони просто думають, що їх восени просто не буде, це буде нова проблема нового Президента, нового Кабміну. В часи Ющенка був дуже великий скандал. Коли Ющенко був президентом, Юлія Тимошенко прем'єром, і суперечки, хто головний, хто не головний, хто підпише, - це, на жаль, все повторюється. Звичайно, знайдуть компроміс, але новому Президенту доведеться докласти максимум зусиль, щоб усе виправити».

Охріменко наголосив, що для забезпечення потреб населення Україні достатньо свого видобутку. Однак його доводиться купувати для опалення та промисловості.

«Населення цього не помітить, - сказав експерт. - Газ як був, так і залишився, але промисловість на сьогоднішній момент поки живе за принципом: або ми зупиняємо промисловість, або ми граємо в політику».

Нагадаємо, «Газпром» перевів «Нафтогаз України» на режим попередньої оплати поставок російського газу. Рішення набуло чинності з 10 години за московським часом. Рішення прийнято з причини хронічних неплатежів «Нафтогазу». Прострочена заборгованість компанії за поставлений російський газ становить $4,458 млрд, йдеться в повідомленні «Газпрому». Таким чином, з понеділка Україна отримуватиме російський газ лише в оплачених обсягах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234