Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Ради з проханням виступити у вівторок, 17 червня, на засіданні парламенту з доповіддю про результати газових переговорів з Росією.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомив перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема в ході погоджувальної ради.

«Прем'єр-міністр України просив внести до порядку денного на завтра його виступ, і він проінформує парламент про результати так званих газових переговорів між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпромом», - звернувся Ярема до голови парламенту Олександра Турчинова.

Нагадаємо, термін переведення НАК «Нафтогаз України» траншу в 1,95 млрд доларів закінчився сьогодні, 16 червня, о 9:00. ВАТ «Газпром» перевів «Нафтогаз» на режим передоплати.

Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер запропонував пакетне вирішення газової суперечки між Києвом і Москвою. Українська сторона готова погодитися на цю пропозицію.

У свою чергу російська сторона на переговорах щодо газу в Києві не погодилася з пропозиціями члена Єврокомісії з енергетики Гюнтера Еттінгера про пакетне вирішення проблеми газопостачання України.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

139