Командування Національної гвардії України вимагає негайно припинити робити заяви від імені формування. Відповідну заяву розповсюдила прес-служба НГУ.

«Командування Національної гвардії України обурене зверненням «громадського штабу» об'єднання під назвою «Національна гвардія» до Президента України з низкою вимог, які не стосуються їхньої компетенції, а саме закриття державного кордону з РФ і введення режиму надзвичайного стану», - йдеться в заяві.

«Вимагаємо негайно припинити робити будь-які недостовірні заяви від імені Національної гвардії України і таким чином дискредитувати військове формування», - просить командування.

У НГУ нагадали, що це громадське об'єднання не є офіційно зареєстрованою громадською організацією і не має жодного права для оприлюднення офіційних заяв від імені формування.

«Вкотре звертаємося особисто до пана Волкова як голови зазначеного об'єднання терміново припинити робити заяви від Національної гвардії України, адже на такі заяви його ніхто не уповноважував», - зазначили в НГУ.

Крім того, Нацгвардія звертається до представників ЗМІ з проханням звертати увагу на це повідомлення і у майбутньому в своїх матеріалах відокремлювати діяльність зазначеного об'єднання від діяльності Національної гвардії України - військового формування з правоохоронними функціями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54