Нинішня влада сміялися над критикою «папєрєдніків», а сьогодні наступає на старі граблі. Таку думку Forum'у висловив член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності, народний депутат України (позафракційний) Андрій Пінчук, коментуючи заяву міністра освіти Сергія Квіта про неможливість підняти зарплати вчителям.

«Лаяти попередників можна довго. Але на цей момент нашому уряду вже пора перейти до своїх справ, дивитися на те, як поводять себе люди з їхньої команди. Що стосується грошей, виведених колишнім керівництвом країни, то знаючі люди знають - неможливо засунути руку в бюджет, як у кишеню і вийняти величезну кількість грошей. Це обігові кошти, які поповнюються і витрачаються. І такі розмови в більшості випадків - це казки для людей. Нині це відмовка, щоб не підвищувати виплати», - заявив він.

За його словами, економічна ситуація в Україні дійсно погана. «Революційні події ніколи не вносять стабільність в економіку. Ще одне - в країні сьогодні фактично йде війна. І наповнення бюджету під питанням», - додав Пінчук.

Крім того, політик порадив владі припинити у всьому звинувачувати попередників. «Вони постійно сміялися над словом «папєрєднікі». А сьогодні наступають на ті ж граблі. Ще місяць-два-три народ буде це слухати. А потім владі доведеться відзвітувати за свої справи», - резюмував він.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив, що підвищення зарплат учителям цього року не буде.

Міністр списав це на те, що за різними оцінками, з України було вивезено до 100 млрд, «тому бюджет цього року не дозволяє підвищувати зарплату в освітній сфері».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом