Влада намагається замаскувати свою антисоціальну політику. Таку думку в коментарі Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст Олексій Плотніков.

«Заяви про неможливість підвищити соціальні виплати та зарплати бюджетників унаслідок дій попередньої влади - це спроба замаскувати бездіяльність у соціальній політиці, як і те, що у нас соціальна політика провисає, стає абсолютно антисоціальною», - упевнений експерт.

За словами Плотнікова, не потрібно бути представником Кабінету Міністрів, щоб побачити, наскільки зросли ціни в звичайних продуктових магазинах, супермаркетах, на ринках. «У нас на 50% знецінилася гривня. Та й те, що Україна пішла на умови МВФ щодо підвищення комунальних тарифів, і цифри в платіжках зросли, хіба ніхто не знає?» - сказав він.

«Якщо не будуть враховані всі помилки, настане час, і нинішня влада пошкодує про таку антисоціальну політику», - резюмував економіст.

Нагадаємо, міністр освіти і науки Сергій Квіт заявив, що підвищення зарплат учителям цього року не буде.

Міністр списав це на те, що за різними оцінками, з України було вивезено до 100 млрд, «тому бюджет цього року не дозволяє підвищувати зарплату в освітній сфері».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55