Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи жителів Хмельницького, які організували канал незаконного постачання в Російську Федерацію товарів військового призначення.

За інформацією прес-центру СБУ, 12 червня зловмисників затримали «на гарячому» під час спроби вивезти з України залізничним пасажирським транспортом 30 комплектів радіоелектронних контакторів - виробів, що використовуються у військовій авіаційній техніці.

Контрабандний товар правоохоронці виявили в заздалегідь підготовленій зловмисниками схованці в купе провідника вагону пасажирського потяга «Хмельницький - Москва».

У ході проведення процесуальних дій у межах кримінального провадження за фактом підготовки до скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю), у приміщенні одного з членів групи співробітники СБУ вилучили ще понад 200 таких виробів, підготовлених до контрабандного переміщення в Росію.

Слідчим відділом управління СБУ у Хмельницькій області вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.2 ст. 333 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, вчинене повторно або організованою групою). За цей злочин передбачене покарання до 5 років позбавлення волі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79