Кабміну потрібно думати про майбутнє, а не знову й знову перемивати кісточки попередньому уряду. Таку думку в коментарі Forum'у висловив колишній заступник міністра соцполітики, нардеп від фракції «УДАР» Павло Розенко.

«Інформація про неможливість підвищувати соціальні виплати, зарплати бюджетникам - не новина. Певні обмеження зафіксовані в антикризових законах, ініційованих КМУ. Дай Бог, щоб стан економіки дозволив підняти соцстандарти наступного бюджетного року, з 1 січня 2015 року», - сказав він.

За словами нардепа, на стан української економіки впливає два чинники. «Економіку вдалося дещо стабілізувати. Це видно з курсу національної валюти. Але це в першу чергу заслуга переговорного процесу з міжнародними інституціями. МВФ, Світовий банк та окремі країни надали Україні фінансову допомогу - це дозволило стабілізувати національну валюту і поповнити золотовалютні резерви НБУ», - пояснив Розенко.

Він також зазначив, що хоча ситуація стабілізувалася, вона, безумовно, далека від ідеалу. «Економіка у важкому стані, на неї дуже серйозно впливає ситуація на сході України. Адже закриваються підприємства в Донецькій та Луганській областях, не заходять інвестиції в Україну. Країна, яка перебуває в стані бойових дій, - це великі ризики нестабільності. Сьогодні в Україні зростають видатки бюджету, які раніше не були основними, зокрема на забезпечення обороноздатності країни. Стан економіки залежатиме і від того, наскільки швидко вдасться розв’язати ситуацію на сході», - додав він.

«Я критикував уряд Азарова через занадто часті згадки попередників. За це можна критикувати і нинішній уряд. Кабміну потрібно говорити людям правду, нехай навіть це неприємні, непопулярні речі. Люди краще сприймають жорстку правду, ніж звалювання на дії попередників. Очевидно, треба думати більше про майбутнє, ніж знову й знову перемивати кісточки попередньому уряду», - підсумував він.

Нагадаємо, міністр освіти і науки України Сергій Квіт заявив, що підвищення зарплат учителям цього року не буде.

Міністр списав це на те, що за різними оцінками, з України було вивезено до 100 млрд, «тому бюджет цього року не дозволяє підвищувати зарплату в освітній сфері».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом