Через повідомлення про замінування залізничного вокзалу станції Одеса-Головна була проведена евакуація 3578 пасажирів і персоналу вокзального комплексу.

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю Управління МВС України на Одеській залізниці, невідомий громадянин повідомив про замінування у четвер, 12 червня, о 18:37.

О 18:40 було введено в дію оперативний план «Вибухівка».

Після обстеження фахівцями вибухотехнічної служби приміщення вокзалу та прилеглої території ніяких вибухових пристроїв і вибухових речовин не виявлено. О 20:30 план «Вибухівка» було знято, рух потягів відновлено.

Затримка руху потяга № 224 сполученням Одеса - Київ становила 83 хвилини, потяга № 108 Одеса - Ужгород - 93 хвилини.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Зазначені діяння караються позбавленням волі на строк від двох до шести років.

Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення особи правопорушника і притягнення його до відповідальності згідно з чинним законодавством України.

Нагадаємо, 10 червня в Одесі через неправдиве повідомлення про мінування залізничного вокзалу евакуювали 1,3 тис. осіб. Затримка руху потяга № 106 сполученням Одеса - Київ становила 45 хвилин. 12 червня за підозрою в неправдивому мінуванні був затриманий 16-річний підліток, який зізнався у скоєному.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

95