В Україні крім заморожування підвищення зарплат та соціальних виплат можуть ввести подальші обмеження у цій сфері. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив економіст Борис Кушнірук.

«Заморожування зарплат та пенсій пов'язано з проблемами в бюджеті. У нас йде війна, на значній території підприємства не працюють, податки не сплачуються. В Україні з бюджетом ситуація дуже погана, тому я не виключаю, що будуть і подальші обмеження в соціальній сфері», - сказав Кушнірук.

За прогнозами економіста, уряд може відмовитися від багатьох соціальних виплат.

«В Україні 16 млн пільговиків. Держава зараз просто не в змозі виплачувати їм гроші, тому необхідно скорочувати бюджетників. У нас роздутий державний апарат. Соціальні виплати можна не здійснювати в тих випадках, коли це не пов'язано з реальним станом тієї чи іншої людини. Наприклад, є категорія «діти війни». Для мене не зрозуміло, чому злиденна держава виплачує гроші всім, незалежно від соціального становища. Я знаю людей похилого віку, які можуть собі дозволити кілька разів на рік їздити на іноземні курорти, але їм продовжують виплачувати кошти, як «дітям війни»», - вважає він.

«У той же час, у нас є жебраки, яким ми не можемо допомогти, тому що з бюджету всім роздають гроші. Допомагати потрібно тільки тим, хто дійсно цього потребує. Потрібно суттєво зменшити коло осіб, які мають право на допомогу від держави», - додав Кушнірук.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

653