Кабінет Міністрів необхідно переформатувати, оскільки він не впорався зі своїми завданнями за підсумками роботи 100 днів. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловила член Громадської ради Майдану, директор Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«Уряд впорався приблизно з 50% своїх першочергових завдань, решту їм ще належить реалізувати. Очевидним є конфлікт на сході, з яким можна було б впоратися набагато успішніше. У військових там дуже багато претензій до Кабміну», - сказала Бабич.

Крім того, вона зазначила, що Захід як і раніше не довіряє Україні через відсутність боротьби з корупцією.

«Захід дуже хотів би довіряти нам, але Україна не дає на це підстав. Навіть фінансову допомогу для вирішення конфлікту в східних областях нам ледве дають. Бояться, що розкрадуть. Ті бронежилети і сухі пайки, які нам надіслали зі США, адже до військових так і не дійшли», - нагадує експерт.

Також, вона вважає, що є ряд претензій до економічної політики Кабміну. «Подивіться на курс долара. Він явно нікого не влаштовує. Але проблема в іншому - як уряд побудує свою роботу далі і розмовлятиме з громадськістю. Зрозуміло, що складно успішно спрацювати в стислі терміни, але було б простіше, якби уряд був однією командою», - каже Бабич.

«Ще на Майдані говорили про те, що уряд має стати командою професіоналів. Але цього не сталося, місця в Кабміні розподілили за партійними квотами. Кожен лобіює свої інтереси, а це заважає роботі - і це видно. Але буде переформатування уряду. Цікаво буде подивитися на нову конфігурацію. На неї вплинуть парламентські вибори», - пояснює директор Інституту практичної політики.

Бабич вважає, що Кабмін потребує переформатування, адже за 100 днів своєї роботи він не виконав свої найважливіші завдання. «Ці завдання навіть публічно не озвучувалися. Ми досі не розуміємо, наприклад, як працюють громадські ради при міністерствах. Я знаю, що люди з Майдану, які підтримували нового міністра культури, незадоволені роботою відомства. Багато питань і до Шеремети, Гройсмана. Щодо них були завищені очікування, які породили невдоволення. Зараз потрібно приймати швидкі і нестандартні рішення, а коли люди пов'язані політичними зобов'язаннями - це складно зробити», - резюмує член Громадської ради Майдану.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

121