Працівники столичного УБОЗу затримали групу осіб, які на замовлення вимагали у чоловіка 15 тисяч доларів, повідомили Forum'у у ВЗГ ГУМВС в Києві.

Організатор злочину - 40-річний уродженець Київської області, в минулому був засуджений за двома статтями Кримінального Кодексу України - незаконне заволодіння транспортним засобом і завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину.

Ще один учасник угруповання, також житель Київської області, 35-ти років, відбував покарання у місцях позбавлення волі за умисне вбивство.

Протягом місяця зловмисники вимагали гроші у 60-річного киянина. А не отримавши від нього необхідної суми, викрали чоловіка й утримували його в приміщенні офісу. Там потерпілого жорстоко били. Лікарі діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму та численні забиття.

Через деякий час викрадачі вирішили вивезти чоловіка за межі Київської області. Саме під час цієї спроби, вони й були затримані. Наразі всіх членів угруповання заарештували відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального Кодексу України.

Столичні правоохоронці перевіряють їх на причетність до скоєння тяжких злочинів на території міста Києва. Попередньо слідством встановлено, що замовником злочину був 45-річний місцевий житель, який мав спільні справи з потерпілим.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Слідчим відділом Голосіївського РУ ГУМВС України в м. Києві розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 146 Кримінального Кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк. Крім цього, їм інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 189 Кримінального Кодексу України (вимагання, вчинене за змовою групою осіб). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

79