Віктор Медведчук заявив, що основним результатом перших 100 днів роботи уряду стало безпрецедентне зубожіння народу. Про це політик написав у своєму блозі на сайті «Українського вибору».

«Фактично в Україні сталася соціально-гуманітарна катастрофа, коли мільйони сімей перейшли за межу бідності і злиднів. Ця проблема визначилася, в першу чергу, різким стрибком цін на продукти харчування (до 30%) та ліки (до 60%). Здавалося б, у такій ситуації уряд повинен би, як мінімум, робити адекватні кроки зі стабілізації цін - активізація діяльності Державної інспекції з контролю за цінами, Антимонопольного комітету і т.д. Однак цього не відбувається», - обурюється Медведчук.

Політик також зазначив, що істотна складова українських цін - корупційна, і це неодноразово визнавали самі члени чинного уряду, будучи опозиціонерами.

«Боротьба з корупцією заявлялася нинішнім урядом як одне з ключових завдань. Але в реалії 100 днів роботи Кабміну ні боротьби, ні її результатів не видно, а ціни продовжують зростати», - зазначив лідер «Українського вибору».

Він вважає, що в ситуації тривалого зубожіння народу збільшення тарифів та цін на енергоносії для населення ще більше погіршить ситуацію.

«Така відверто праволіберальна політика не може не лякати своїм цинізмом і неминучими важкими соціальними наслідками. Це явний соціал-дарвінізм у дії, коли країною правлять олігархи, що перекладають основний тягар економічних проблем на найбідніші верстви населення», - підкреслив політик.

Він нагадав представникам влади, що «всі адепти та учасники такого курсу зазвичай дуже погано закінчують свою політичну й особисту кар'єру».

«Як показує досвід країн Латинської Америки, і кредити МВФ, і підтримка США не особливо допомагають таким політчиновникам врятуватися від праведного гніву доведеного злиднями до радикальних дій народу», - підсумував Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

44