Працівники міліції Вінниччини затримали замовника вбивства керівника виборчого штабу кандидата у президенти України у Немирівському районі, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України у Вінницькій області.

«Він і виконавець убивства заарештовані», - йдеться в повідомленні.

За словами першого заступника прокурора області Анатолія Максимюка, однією з робочих версій було те, що вбивство могло бути пов'язане з виборчим процесом. Однак, як з'ясувалося в ході розслідування, вбивство замовив тесть загиблого на побутовому ґрунті.

«1200 доларів 59-річний пенсіонер заплатив 33-річному жителю Теплицького району за те, щоб помститися зятю за забране нерухоме майно. Замовник вручив убивці обріз мисливської рушниці, який придбав напередодні, а після скоєння злочину викинув у ставок біля власного домогосподарства», - розповів заступник прокурора.

Як повідомив перший заступник начальника УМВС Юрій Педос, співробітники карного розшуку, слідства спільно з прокуратурою області провели низку оперативних негласних і гласних слідчих дій, унаслідок чого встановили особи виконавця і замовника вбивства. Виконавця затримали на виході з будинку, коли він сідав у автомобіль. Згодом затримали і замовника резонансного злочину.

Вилучено знаряддя вбивства.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження.

Підозрювані у вбивстві - замовник і виконавець - затримані відповідно до ст. 208 КПК України. Їм оголошено про підозру: першому - за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 27 п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України (убивство, вчинене на замовлення), а іншому - за п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України (убивство, скоєне на замовлення з корисливих мотивів).

Триває розслідування

Нагадаємо, керівник виборчого штабу кандидата в президенти України Петра Порошенка в одному з районів Вінницької області 5 червня був знайдений убитим в м. Немирові.

Тіло чоловіка з вогнепальним пораненням у голову знайшли в салоні його власного автомобіля на одній із вулиць міста.

7 червня вбивцю затримали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

89