Люди сподіваються, що винні у трагічних подіях в Одесі 2 травня будуть названі і покарані - саме тому вони вирішили звернутися до Окружного адміністративного суду Києва. Про це, як передає кореспондент Forum'у, розповів один із позивачів Олександр Маєвський.

За його словами, того дня на Куликовому полі були жінки, діти, люди похилого віку. «Вони перелякалися і зайшли в Будинок профспілок. Одесити намагалися захищатися, оборонятися всім, чим можна: горщики від квітів, меблі кидали з вікон, а в них летіли кулі. Міліція ж стояла на розі будівлі, нічого не робила», - заявив він.

Маєвський також розповів, що снайпери стріляли по людях через вікна.

Він підозрює, що міліція нічого не робила, щоб зупинити те, що відбувається, оскільки була дана команда не втручатися, в той час як люди розраховували сховатися в будинку від натовпу саме, щоб дочекатися міліції.

Маєвський також розповів, що потім у будівлю закинули пляшки із запальною сумішшю, після чого «люди почали горіти». Крім того, за його словами, у них не було шляхів для відступу.

Він також наголосив, що всіх, хто намагався врятуватися з будівлі, добивали битами.

Маєвський наголосив, що йому просто пощастило. «Я пішов через бічні двері. Напевно, ніхто не чекав, що я піду напролом. Мені просто пощастило», - заявив він і додав, що в ході цих подій він отримав опіки рук та дихальних шляхів.

Маєвський також розповів, що у Будинку профспілок він бачив те, що ніколи не зможе забути. «Там всюди були мертві люди, вони сиділи, лежали», - сказав він.

«Я підготував позов до суду на владу України за те, що вони не гарантували безпеку українського народу. Персонально проти Авакова та інших», - сказав він і додав, що дуже сподівається, що новий Президент України Петро Порошенко візьме цю справу під особистий контроль.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні ініціативна група жителів Одеси прибула в Окружний адміністративний суд Києва, щоб подати позов з вимогою визнати протиправною діяльність керівництва держави і негайно розслідувати трагедію 2 травня в Одесі.

Один з активістів пояснив, що сьогодні вони подали позови від імені чотирьох постраждалих. Відповідачами виступають прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, спікер парламенту Олександр Турчинов, а також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Варто зазначити, що активісти, які прийшли під будівлю суду, тримали в руках плакати з написами: «Вимагаємо знайти винних у загибелі людей», «Київ - Одеса - одна трагедія, одна країна», «Одеса не забуде!», «Вимагаємо покарати Авакова, Турчинова, Наливайченка», «Влада покриває злочинців».

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

396