«Нафтогаз України» не має наміру гасити борги за газ, поки не буде досягнуто «пакетної угоди» щодо газу, заявив журналістам міністр палива та енергетики України Юрій Продан.

«Поки не прийнято пакетну угоду, взагалі ні», - сказав він журналістам, прямуючи на черговий раунд переговорів в офісі Єврокомісії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

У свою чергу міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що «Нафтогаз України» поки не проводив нових платежів на адресу «Газпрому».

Відповідаючи на запитання, чи надійшли гроші від України, міністр сказав: «Газпром» не підтверджує платежів, які повинні були надійти до 10 червня. На сьогодні платежів немає».

Говорячи про те, до якого числа Росія готова чекати українських грошей у зв'язку з перенесенням запровадження механізму передоплати, Новак сказав, що «відповідно до 16 червня» готові чекати на платіж.

Нагадаємо, напередодні «Газпром» заявив, що переносить укотре введення режиму передоплати для України - з 10 на 16 червня.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна відмовилася від запропонованої Росією знижки на газ у розмірі $100 за тисячу кубометрів і вимагає переписати газовий контракт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом