Адвокат Тетяна Монтян радить одеситам дійти з позовами у справі про трагедію 2 травня до Європейського суду з прав людини. Про це, як передає кореспондент Forum'у, вона заявила під будівлею Окружного адміністративного суду Києва, куди прибули жителі Одеси для подачі позовів з вимогою визнати протиправною діяльність керівництва держави і негайно розслідувати трагедію 2 травня.

«Раджу пройти всі щаблі судової влади в Україні і звертатися в Європейський суд з позовом вже до держави Україна, яка не зберегла життя родичів цих людей», - підкреслила адвокат.

Монтян зазначила, що готова представляти інтереси одеситів в українських судах, якщо їхні позови приймуть до розгляду.

Вона припускає, що буде зроблено все можливе, щоб позови не розглядалися в суді. «Я навіть не сумніваюся в тому, що буде знайдено мільйон формальних підстав, щоб ці позови не приймати, тим більше у такій справі. І я думаю, не дуже сподобається і те, що люди заявили про свою позицію, приїхали з Одеси до Києва і подали ці позови. Якщо це покаже хоч один із наших незалежних ЗМІ - це вже буде щось для цих людей. Вони обурені тим, що про їхніх загиблих родичів усі забули і ніхто нічого не розслідує. Так само обурені родичі загиблих «Небесної сотні», які говорять те ж саме - ніхто не допитує свідків, ніхто не проводить розслідування. В Одесі ситуація подібна - люди самі проводять розслідування, збирають дані на випадок, якщо коли-небудь у цій країні буде чесна влада, зацікавлена у встановленні істини в цій жахливій справі», - заявила юрист.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні ініціативна група жителів Одеси прибула до Окружного адміністративного суду Києва, щоб подати позов з вимогою визнати протиправною діяльність керівництва держави і негайно розслідувати трагедію 2 травня в Одесі.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194