Дострокові парламентські вибори можуть відбутися у вересні цього року. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Як тільки розпустять парламент, відразу ж почнеться відлік до дати проведення дострокових виборів. Я думаю, що, найімовірніше, вони відбудуться у середині вересня. Встигнути можна», - сказав він.

Карасьов вважає, що причиною розпуску парламенту послужить розпад коаліції. «Як це зробити – завдання, яке можна вирішити. Люди хочуть перевиборів: потрібно вивести людей, і нехай вони депутатів примушують до саморозпуску», - зазначив він.

Політолог також переконаний, що забезпечити представництво Криму і сходу в наступному парламенті можна.

«Якщо будуть партійні списки, значить, регіональні організації партій внесуть у них кандидатів від Криму та від Донбасу. Я тут проблем не бачу. А за мажоритаркою - так, будуть проблеми. Адже округи нарізати в Криму буде неможливо, а на Донбасі - складно. Це ж стосується організації виборів. Тому забезпечення представництва Криму і Донбасу в парламенті – завдання, яке цілком можна вирішити, і воно носить не політичний, а технічний характер», - упевнений експерт.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом