Депутат Бундестагу Сара Вагенкнехт вважає, що Європа зазнала поразки в Україні.

Про це вона заявила, виступаючи в німецькому парламенті.

«В Україні Європа вже зазнала поразки. Країна захлинається у кривавій громадянській війні», - звернулася вона до присутньої в залі канцлера Німеччини Ангели Меркель.

«Сьогодні ви підтримуєте уряд, в якому чотири міністра належать до націоналістичної партії, яка відкрито виступає проти євреїв та росіян, уряд, який по-справжньому цей конфлікт розпалив і сьогодні веде жорстоку війну проти свого ж народу. Ви підтримуєте Президента, який свою передвиборчу кампанію провів за свої ж накрадені мільярди, з допомогою свого телебачення. Олігарх, який нічим не відрізняється від Януковича з корупцією, гангстерськими методами і сумнівними справами. І вам за це не соромно?», - запитала Вагенкнехт.

На її думку, Меркель обманює громадськість про те, що дійсно відбувається в Україні. «Ви приховуєте, що багаті українські олігархи, також як і військові ватажки талібів в Афганістані, фінансують свої приватні армії. Приховуєте, що вони без сорому грабують країну, в той час як більша частина населення живе в гнітючих злиднях», - зазначила вона.

Вагенкнехт вважає, що нинішня влада в Києві повністю зрадила ідеали Майдану. «І ви також зрадили їх, пані Меркель. Тим, що ви підтримуєте цю владу», - сказала депутат.

На її думку, новий Президент України не намагається зупинити конфлікт на сході і не хоче переговорів. «Він хоче безжально застосовувати військову силу», - додала Вагенкнехт.

Вона також закликала Мерукль і міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра вплинути на Президента України Петра Порошенка, щоб він зупинив війну проти свого народу і відкрив шлях до переговорів і перемир'я. «І потім ви можете впевнено це і Путіну сказати і чинити на нього тиск», - зазначила Вагенкнехт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1557