Президент Білорусі Олександр Лукашенко упевнений, що Україні вдасться впоратися з наявними проблемами. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив після інавгурації п'ятого Президента України Петра Порошенка.

Зокрема, Лукашенко вважає, що Україна повинна налагодити переговорний процес з усіма партнерами. «Повинна. З Росією - також. І Грузія домовиться і з Росією, і з ЄС також. Потрібно, щоб українці, ваші люди, мої рідні люди, видерлися з цієї ситуації. Я не думаю, що вона катастрофічна. Занадто багато тут нагнітається пристрастей, занадто багато розмов у цьому плані. Треба просто заспокоїтися і в новому періоді, після виборів президента, стабілізувати ситуацію», - сказав він.

«Українці дуже працьовитий народ і розумні люди. Вони впораються з проблемами. Якщо їм не допоможуть з цими проблемами впоратися, вони поодинці з цим розберуться», - уточнив він.

Між тим, Лукашенко не прокоментував свою позицію щодо Криму українським журналістам. «Я вже казав, і ви запитайте в українців, чия ця територія. А як я вважаю - я не раз казав. Не час і не місце сьогодні ці проблеми обговорювати», - наголосив Лукашенко.

«Що стосується єдності України, ви чули заяви Президента. І я думаю, він дотримає слова. Україна повинна бути цілісною державою, і буде такою», - резюмував він.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом