Слідство розглядає пріоритетними дві версії замаху на Харківського міського голову Геннадія Кернеса. Про це заявив журналістам заступник начальника - начальник слідчого управління ГУ МВС України в Харківській області Микола Фоменко.

За його словами, наразі остаточно не відкинута жодна версія, однак пріоритетними залишаються дві: злочин, пов'язаний з професійною діяльністю мера, а також версія, пов'язана з сепаратистськими рухами в Харкові, повідомляє «УНІАН».

«Залишилися всі, але пріоритетні ці дві», - зазначив Фоменко.

Нагадаємо, 28 квітня невідомий з вогнепальної зброї поранив Кернеса в спину, коли той здійснював ранкову пробіжку. Мер отримав складне поранення грудної клітки та черевної порожнини. Його прооперували в харківській лікарні невідкладної допомоги.

Заступник прокурора Харківської області Костянтин Турков повідомив, що слідство розглядає чотири версії: 1) злочин, пов'язаний з професійною діяльністю мера; 2) злочин, пов'язаний з діяльністю Кернеса та його оточення в комерційній сфері; 3) версія, пов'язана з особистими неприязними стосунками мера; 4) версія у зв'язку з протистоянням сепаратистським настроям у Харкові з боку Кернеса.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36