США відмовилися від участі в престижному європейському фестивалі "Європалія" восени 2007 року, який планувалося присвятити культурі цієї країни.

Як повідомила журналістам генеральний директор фестивалю Крістіна де Мюльдер, США відмовилися від участі у заході через відсутність коштів для його проведення у зв'язку з ліквідацією наслідків стихійного лиха, що впало на цю країну минулого року. Участь в "Європалії" обійшлася б Сполученим Штатам в $10 млн. Де Мюльдер відмовилася назвати країну, якій буде присвячений фестиваль у зв'язку з відмовою США, пише газета КоммерсантЪ .

Гендиректор розповіла, що фестиваль, присвячений культурі Росії, який стартував у жовтні 2005 року і завершиться в лютому, користується великим успіхом у публіки. За масштабом і кількістю заходів російський фестиваль став одним з найбільших в історії "Європалії".

Фестиваль з'явився в кінці 60-х років у столиці Європейського союзу як фестиваль мистецтва країн–членів союзу. Поступово він розповсюдився по всій Бельгії (заходи проходять в Антверпені, Генте і інших містах). Спочатку "Європалія" проводився раз на два роки, потім, окрилені успіхом, євросоюзівці стали влаштовувати його щорічно.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

637