Кабінет Міністрів України планує в лютому провести спільне засідання з російською стороною щодо інвентаризації об'єктів Чорноморського флоту РФ. Про це повідомив журналістам міністр оборони України Анатолій Гриценко.

За його словами, щоб належним чином підготуватися до спільного засідання, буде створена робоча група, до складу якої ввійдуть члени української частини підкомісії по ЧФ РФ.

Гриценко також відзначив, що на сьогоднішньому засіданні уряду було вирішено доручити координацію робіт з інвентаризації об'єктів ЧФ РФ одному з віце-прем'єрів (орієнтовно, віце-прем'єр-міністру з питань АПК і земельних відносин Юрію Мельнику), передає «УНІАН».

За інформацією міністра економіки України Арсенія Яценюка, Кабмін визнав недостатньою на сьогодні роботу з проведення інвентаризації об'єктів Чорноморського флоту.

За словами Яценюка, на сьогоднішньому засіданні уряду було вирішено зробити технологічну карту проведення інвентаризації, а також дані відповідні вказівки профільним міністерствам і українській частині підкомісії з ЧФ РФ. «Передбачено цілий комплекс заходів з тим, щоб ця робота не перетворилася на щось формальне», - відзначив Яценюк.

Як повідомляв ForUm, 21 грудня 2005 року Кабінет Міністрів розробив і затвердив план дій про проведення інвентаризації майна, переданого Чорноморському флоту Росії.

Згідно з двосторонньою угодою про статус і умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України від 28 травня 1997 року, ЧФ РФ перебуватиме в Севастополі 20 років - до 2017 року. Як відомо, базові угоди з Чорноморського флоту передбачають, що Росія платить Україні 97 млн. дол. на рік, які зараховуються як погашення українського боргу перед Росією за енергоносії. На момент підписання угод з ЧФ – 1997 рік, борг України перед Російською Федерацією становив 3 млрд. 74 млн. дол. У той же час, експерти Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння вважають, що вартість базування Чорноморського Флоту Російської Федерації в Криму може складати близько 400 млн. доларів на рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310