За оперативними даними Міністерства промислової політики України, на 10-ту годину ранку 3 січня 2006 року споживання газу у вітчизняній металургійній галузі скоротилося на 15,7%, при цьому виробництво не зменшилося.

Як повідомили в прес-службі Кабінету Міністрів України, в хімічний промисловості країни загрозливим для роботи більшості агрегатів стане зменшення споживання газу на 20%. На сьогодні складною є ситуація на підприємствах «Рівне Азот», якому з 1,5 млн. кубометрів лімітовано 900 тисяч, а також «Сумихімпром», де з 450 тисяч кубометрів одержують лише 200, повідомляє «ЛІГА».

В машинобудівній галузі істотно недоотримує природний газ НВО ім. Фрунзе (Суми) - 34%, а також «АвтоЗАЗ» (Луганськ) - 31 тис. кубометрів.

Нагадаємо, на селекторній нараді, присвяченій питанням газопостачання, Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров закликав представників вітчизняної промисловості скоротити споживання природного газу. Крім того, за словами голови українського уряду, скоротити споживання газу повинні і підприємства комунальної теплоенергетики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

568