З 31 грудня в Чернівцях на площі Філармонії почав діяти відкритий льодовий майданчик за проектом австрійського виробника солярного обладнання для штучного льоду фірми «АSТ».

Як повідомили в прес-центрі Чернівецької мерії, вартість облаштування такої ковзанки становить більше ніж 210 тис. євро.

Проект реалізувала одна з чернівецьких фірм, яка зацікавилася пропозицією австрійської компанії восени під час проведення в Чернівцях Міжнародного бізнес-форуму. Як повідомляє прес-служба, посередником між австрійськими і чернівецькими бізнесменами виступило бюро торгового радника Австрії в Україні Крістіана Гесселя.

Льодовий майданчик на площі Філармонії працюватиме щодня, і його обладнання дозволяє утримувати льодове покриття до тих пір, допоки температура повітря не перевищить +15 градусів, тому ковзанка діятиме не менше трьох місяців, повідомляє «УНІАН».

Біля майданчика народні умільці – гуцули - змонтували дерев'яні будиночки, де продаються глінтвейн і смажені австрійські ковбаски, а дітей розважає Дід Мороз і музичний супровід – класичні твори австрійських композиторів.

Передбачається, що в лютому на майданчику виступатиме Тірольський балет з Австрії, свою майстерність в Чернівцях пообіцяли продемонструвати також найкращі ковзанярі київської спортивної школи.

Аналогічні проекти австрійська фірма запропонувала Києву, Донецьку, Харкову, Львову і Івано-Франківську, але там ідея не знайшла необхідної підтримки місцевої влади. В самому Відні перед ратушею такий майданчик став традицією, якій уже понад десять років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

919