Міністерство сільського господарства США (USDA) оголосило про надання $200 млн. за програмою експортних кредитних гарантій для фінансування комерційних поставок американської сільськогосподарської продукції у Вірменію, Азербайджан, Казахстан, Російську Федерацію і Україну протягом 2006 фінансового року.

Як повідомили в прес-службі Посольства США в Україні, відповідно до програми Торгово-кредитна корпорація (ТКК) Міністерства сільського господарства США знижує фінансовий ризик кредиторів шляхом надання гарантій на надходження платежів від схвалених іноземних банків на адресу експортерів або фінансових установ в США.

Для участі в програмі зацікавлені українські імпортери спочатку повинні визначитися з продукцією, яку вони хочуть імпортувати, і встановити контакти з американськими експортерами. Гарантії надаються в міру надходження заявок від американських експортерів, які мають намір постачати свою продукцію в будь-яку з вищезазначених країн. Розмір плати за видачу гарантії на експорт в Україну коливається від $0,323 за кожні $100 покриття терміном на 30 днів до $0,876 за кожні $100 покриття терміном на 36 місяців при виплаті основної суми боргу щопівроку, повідомляє «ЛІГА».

Для участі в програмі TКК схвалила п'ять українських банків, серед яких «Аваль», «Форум», «Надра», «УкрСиббанк» і «Укрсоцбанк». Ці банки мають загальний кредитний ліміт в рамках програми в розмірі $47,1 млн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

607