У Державній прикордонній службі України продовжують відпрацьовувати питання про надання наземної допомоги заблокованому озброєними людьми Луганському прикордонному загону. Про це сьогодні, відповідаючи на запитання журналістів, заявив голова Держприкордонслужби Микола Литвин.

«Вчора нас підтримало керівництво АТО і була спрямована авіація - вертольоти (для деблокування загону - Ред.). Хотілося б і наземну підтримку. Ми зараз обговорюємо це питання. Це питання в плані рішення, і це питання потребує якнайшвидшого рішення. Хотілося б, щоб ви зрозуміли: ситуація дуже непроста», - сказав Литвин.

Говорячи про сьогоднішню ситуацію, що склалася навколо прикордонників у Луганську, Литвин зазначив, що, «на жаль, наші прикордонники залишаються сам на сам з нападниками. Наразі навколо загону спостерігається позиційне затишшя».

За словами Литвина, 2 червня прикордонників у Луганську обстрілювали з автоматичної зброї, великокаліберних кулеметів, застосували снайперські гвинтівки, гранатомети, міномети, повідомляє «УНІАН».

Як зазначив голова ДПСУ, серед прикордонників 8 поранених. У той же час, за наявною інформацією, з боку нападників приблизно 9 убитих і 28 поранених.

Відповідаючи на уточнююче запитання, коли саме буде надано допомогу прикордонникам, Литвин заявив: «Я порушував, і сьогодні порушуватиму питання, щоб ми діяли швидко й оперативно в цьому напрямі».

Як раніше повідомляв ForUm, 2 червня в Луганську прикордонники з 4:00 близько 17 годин тільки своїми силами відбивали атаки озброєних осіб. У рамках взаємодії на допомогу прикордонникам прямували винищувачі сил АТО, проте вести прицільний точковий вогонь у місті вони повноцінно не змогли.

2 червня ввечері озброєні люди поступово почали залишати позиції біля Луганського прикордонного загону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71