Міністерство внутрішніх справ України з 1 червня 2014 року почало реалізацію загальнодержавної профілактичної операції «Літо-2014». Про це під час брифінгу повідомив начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Олексій Лазаренко, повідомляє УЗГ МВС.

«Підготовчий етап до літнього періоду вже пройдено, і з 1 червня розпочалися профілактичні заходи в рамках операції «Літо-2014», - зазначив Лазаренко.

Він повідомив, що, зокрема, йдеться про вжиття низки заходів для гарантування безпеки відпочинку дітей під час літнього оздоровчого періоду. «Так, безпосередньо наші підрозділи дбатимуть, щоб у місцях відпочинку дітей працювали співробітники міліції, забезпечувалась охорона громадського порядку і безпека дітей, здійснився супровід працівниками ДАІ організованого перевезення дітей», - наголосив начальник управління МВС.

Крім того, передбачається відвідування дитячих оздоровчих закладів працівниками міліції, які проводитимуть профілактичні бесіди з дітьми. За домовленістю з адміністрацією оздоровчих закладів, працівники міліції забезпечуватимуть охорону закладів відпочинку та оздоровлення.

Особлива увага приділяється протидії продажу дітям алкогольних і тютюнових виробів працівниками закладів торгівлі, особливо тих, які розташовані поблизу місць дозвілля та відпочинку. Також будуть проводитися профілактичні заходи для профілактики втягнення підлітків у пияцтво, азартні ігри, наркоманію і т.д. «Наше завдання - не стільки виявити факт і покарати, як навчити діяти за законом», - підкреслив начальник управління МВС.

У цьому напрямі, зазначив Лазаренко, робота проводитиметься не тільки з дітьми, але й насамперед з дорослими.

«На основі аналізу роботи попередніх років хочу підкреслити, що і дітям, і дорослим потрібно нагадувати їхні права та обов'язки, тому ми розробили ряд пам'яток», - повідомив Лазаренко. Він додав, що їхня тематика різноманітна - від протидії наркоманії, алкоголізму серед малолітніх дітей до правил дорожнього руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131