Національний банк України продовжив до вересня обмеження на продаж готівкової валюти для фізичних осіб на рівні 15 тис. грн.

Про це йдеться в постанові Нацбанку №328, яка набуває чинності з 1 червня і діє до 1 вересня.

Постанова також продовжує обмеження на зняття коштів в іноземній валюті з поточних та депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати в межах до 15 тис. грн на добу на одного клієнта (в еквіваленті за офіційним курсом), передає «УНІАН».

Згідно з постановою, на 3 місяці продовжується дозвіл резидентам здійснювати погашення кредитів в іноземній валюті не раніше терміну, передбаченого договором.
Постанова передбачає продовження дії норми, що передбачає встановлення нульової ставки резервування коштів за договорами про залучення банками коштів в іноземній валюті від нерезидентів на термін до 183 календарних днів.
Продовжується також заборона на здійснення операцій з купівлі-продажу інвалюти на міжбанківському валютному ринку без постачання валют.

Крім цього, нормативний акт припиняє випуск банками депозитних сертифікатів.

Нагадаємо, Нацбанк з 28 лютого встановив низку обмежень на валютному ринку. Зокрема, регулятор надав банкам право у разі дострокового зняття коштів з валютних рахунків повертати їх у гривні за курсом банку на день проведення такої операції, а також зобов'язав банки обмежити видачу коштів з валютних рахунків через касу та банкомати до 15 тис. грн на клієнта на добу, виходячи з офіційного курсу НБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75