Верховна Рада у вівторок, 3 червня, розгляне питання про позбавлення депутатської недоторканності народного депутата Олега Царьова.

Таке рішення, як передає кореспондент Forum'у, було озвучене спікером парламенту Олександром Турчиновим після виступу в.о. генерального прокурора Олега Махніцького, який вніс відповідне подання в Раду.

Він зазначив, що слідчим відділом прокуратури Києва 15 квітня до ЄРДР внесено дані щодо здійснення Царьовим через ЗМІ публічних закликів до насильницької зміни конституційного ладу в Україні, а також дій щодо зміни кордонів України.

Махніцький зазначив, що на сьогодні є низка доказів за цими фактами, зокрема є відео виступу Царьова і на сьогодні розглядається питання про притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Він зазначив, що без дозволу Верховної Ради правоохоронні органи не можуть цього робити, однак голосування щодо цього питання вирішили перенести на вівторок у зв'язку з можливим браком голосів.

Зокрема було проведено «сигнальне» голосування, в ході якого «за» проголосувало лише 206 депутатів.

Як раніше повідомляв ForUm, народні депутати ухвалили зміни до законодавства, що дозволяють в.о. генерального прокурора вносити до Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності і притягнення парламентаріїв до кримінальної відповідальності.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58