МЗС України сподівається звільнити захоплених у Донецьку чотирьох представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ найближчими днями. Про це сказав на прес-конференції в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

«У нас є інформація про те, що ці четверо співробітників місії живі і здорові. Я не буду зараз інформувати про деталі переговорів, але ми ведемо переговори про те, яким чином їх можна буде випустити найближчим часом. У нас є надія, що це відбудеться найближчими днями», - сказав Дещиця, повідомляє «УНІАН».

Він нагадав, що для звільнення представників місії створено спеціальний штаб, до якого увійшли представники МВС, СБУ, МЗС, а також представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як раніше повідомляв ForUm, увечері 26 травня спеціальна спостережна місія ОБСЄ втратила зв'язок з однією зі своїх команд, що перебувають у Донецькій області.

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що членів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ утримує одна з проросійських груп.

Групу з чотирьох спостерігачів ОБСЄ, яка зникла два дні тому, затримали ополченці, стверджує «народний мер» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35